Waarom masseren je gelukkiger maakt

Waarom masseren je gelukkiger maakt😀Onderga jij wel eens een massage? Dan gebeurt er ontzettend veel in je lichaam. Een massage zorgt er voor dat je spieren ontspannen en de drukte in je hoofd wegebt. Een weldadige rust maakt zich van je meester😴 Maar, dat is niet alles. Je krijgt ook nieuwe energie 💪en boost je geluksgevoel 😍Enkele redenen waarom:Massage zorgt voor een betere doorbloeding. Je lichaam kan de opgehoopte afvalstoffen sneller afvoeren en nieuwe voedingsstoffen aanvoeren. Daardoor krijg je nieuwe energie, je voelt je fitter en happier.😀Vervolgens bevordert een lichaamsmassage de aanmaak van het knuffelhormoon oxytocine. Dit komt door de constante aanraking van je huid. Het draagt bij aan je geluksgevoel.Behalve het knuffelhormoon maakt je lichaam ook endorfine aan tijdens een massage. Dit zogenaamde gelukshormoon, dat bijvoorbeeld hardlopers een lopersroes geeft, zorgt na afloop van een massage dat je je blij en gelukkig voelt. Fijne bijkomstigheid is dat endorfine ook het stresshormoon cortisol bestrijdt dat je uitput en ongelukkig maakt. En trouwens, ook sporten, lachen, ultraviolette straling (zonlicht), verliefd zijn bevorderen de aanmaak van endorfine.Boek een massage voor meer geluk🍀Kortom, voel jij je weer eens moe, unhappy en heb je een gebrek aan positieve energie? Wil je je weer graag lichamelijk en geestelijk in balans voelen? Boek dan een heerlijke massage. 🌸Op die manier stimuleer je op natuurlijke wijze de aanmaak van hormonen die je snel een stuk gelukkiger stemmen.😀

Vergelijkbare berichten