Overzicht massage’s

“Je wervelkolom zien als je levensboom.”

Steeds vaker kom ik mensen tegen die hun buigzaamheid kwijt zijn. Dit hoeft niet altijd fysiek te zijn, dat kan het wel worden. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van het lichaam. Als de Energie goed door de wervelkolom kan stromen, werkt het door op de organen, harmoniserend.

Door stress en andere oorzaken kan er veel spanning, pijn en moeheid zijn opgebouwd in de wervelkolom. Daarom is het zo belangrijk dat we leren met de stroom van het leven mee te gaan en bewust in het leven te staan. Zodat het zelfgenezend vermogen in beweging blijft.

Deze bijzondere massage die een combinatie is van verschillende technieken uit Thailand, Vietnam en India, kan stevig gegeven worden. De natuurlijke lichaamsenergie gaat vrijer stromen. Op de mentale conditie heeft de massage een positief effect.

Gun jezelf de tijd en geniet van deze heerlijke rugmassage!

Sabaaydi, afgeleid van Sawaaidi, is een Thaise groet, die betekent:


‘ik wens je geluk, gezondheid en een goed leven’.

Sabaaydi® is een kruidenstempelmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van Thaise kruidenstempels.  De Thaise kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van de kaffier, Turmeric en kaffir limoen hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect.

Deze massage heeft een diep energetische werking en stimuleert het zelfgenezende vermogen van het lichaam.

De massage brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, jicht en spierdystrofie. Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen, vasthouden van vocht en oedeem. Het heeft een reinigend effect op de organen en werkt aderwand verstevigend. Preventief voor een gezond lichaam.

Dat komt door de uitgekiende samenstelling van de kruiden.

De massage maakt gebruik van speciale technieken die alle organen in het lichaam stimuleren. Hierdoor komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen. Een behandeling werkt heilzaam bij depressieve klachten, stress en slapeloosheid.

Omdat de sabaaydi-massage een doorstromende massage is wordt het afvloeiingssysteem van het lichaam geactiveerd. Hierdoor is deze massage niet voor iedereen geschikt.

Rug, hoofd, voeten: Allereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenbuidels gestempeld. Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten. De totale behandeling duurt een uur en kan naar behoefte worden aangepast.

Sabaaydi-Plus

Armen, handen, decolleté, hals, schouders, gezicht, voeten: hier worden de armen, handen, decolleté, schouders en gezicht gestempeld. Hiervoor zijn kleine stempeltjes ontwikkeld. Daarna volgt massage met verwarmde olie. Tot slot worden ook de voeten gemasseerd.

Sabaaydi-De Luxe:

Voor wie zichzelf eens helemaal wil laten verwennen dan is er de Sabaaydi-De Luxe.

U gaat genieten van ontspannende muziek, geurende kruidenstempels, warme olie en een combinatiemassage van de Sabaaydi basis en de Sabaaydi Plus massage voor een totale ontspanning van lichaam en geest.

Dit is een vorm van massage therapie die zich richt op de diepere lagen van spieren en bindweefsels. De massage wordt uitgevoerd door; diep masseren met de vingertoppen, knokkels, handen, ellebogen en onderarmen.

DEZE MASSAGE IS OOK HEEL GOED IN TE ZETTEN ALS SPORTMASSAGE!

Verklevingen die de doorstroming blokkeren kunnen door deze stevige massage weer in beweging komen.

De Deep Tissue massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Deze krachtige massage brengt het lichaam weer in balans.

Door deze diepe massagetechnieken, met veel aandacht voor de spieren, wordt de energiestroom verbeterd. Alle stress en spanning vloeit weg.

Het is erg bevorderlijk voor je gezondheid om deze massage te ondergaan. Wanneer je spieren verkrampt zijn, is de circulatie van zuurstof en bloed plaatselijk geblokkeerd.

Een Deep Tissue massage helpt die blokkade op te heffen.

Voor wie is deep tissue massage ?

Deep tissue massage is bedoeld voor mensen die last hebben van langdurige of chronische spierspanning en spanning in de omliggende weefsels, zoals bindweefsel rondom de spieren en onderhuids bindweefsel. Verder is deze massage ook geschikt voor mensen met een dikke, stugge huid waar met een gewone massage niet goed doorheen te komen is.

Na een deep tissue massage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken.

KLASSIEKE LICHAAMSMASSAGE:

De klassieke lichaamsmassage richt zich voornamelijk op de spieren en de gewrichten. Door basisgrepen zoals strijkingen, knedingen, drukken en schudden wordt er invloed uitgeoefend op de spieren. Bij pijn of stijfheid wordt de betrokken plek behandeld met specifieke grepen.

Naast een algeheel gevoel van ontspanning, kan een ontspanningsmassage stressklachten verhelpen, zoals spanningshoofdpijn en rug-en nekpijn

Tijdens de massage worden de spieren, pezen en gewrichten soepeler gemaakt en de doorbloeding van de spieren en de huid bewerkstelligd. Tevens wordt de afvoer van lymfevocht gestimuleerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.

De huid krijgt een gezonde glans en de geest wordt helder waardoor je positiever denkt. Kortom: een goede massage ontspant zowel lichaam als geest.

Deze vorm van massage is voor iedereen geschikt, zowel voor mensen die uitgeblust of vermoeid zijn als ook voor diegenen die prima in hun vel zitten.

Reiki is een therapie waarbij eenvoudig door handoplegging energie overdracht plaats vindt.  Via de handen stroomt de Reiki, de helende energie. Reiki stimuleert zo de zelfgenezende vermogens, die ieder mens in zich heeft. Vermogens die afnemen door negativiteit, die wij dagelijks over ons heen krijgen. De door deze negativiteit opgebouwde blokkades uiten zich in geestelijke en lichamelijke ziektes. Hier herstelt Reiki de balans, het versterkt de werking van het immuunsysteem.

Om een Reikibehandeling te ontvangen hoeft men niet ziek te zijn. Het ontvangen van Reiki kan ook ervaren worden als een rustgevend moment voor degene die de behandeling ondergaat.

Reiki kan heel goed in combinatie met een Sabaaydi massage gegeven worden. Reiki betekent letterlijk levensenergie. Reiki is een behandelwijze, een prachtige, liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

In de meeste gevallen ervaart men na een Reiki-behandeling een diepe ontspanning. Daardoor stelt het lichaam zich het meest open voor genezing. Ook de geest reageert het best via ontspanning. In ontspanning krijgen lichaam en geest de kans alle negativiteit los te laten. Reiki zet een helingsproces op gang, dat alle geestelijke en lichamelijke gifstoffen uit het lichaam verwijdert. Deze zuivering kan heel intens zijn.

Een volledige Reiki-behandeling duurt ongeveer anderhalf uur.

SCHOUDER/NEKMASSAGE:

Deze Thaise massage is een gecombineerde massagevorm van drukpunttherapie en de Thaise massagetechniek.

In veel gevallen worden hoofd, armen en handen ook meegenomen. Op deze plaatsen is namelijk de spanning en stress het meest voelbaar. Spieren die lang aangespannen worden, raken minder doorbloed, worden stijf en spierpijn is het gevolg.

Deze massage stimuleert de bloedcirculatie en ontspant de spieren. Spanning in de schouder en nek kan hoofdpijn veroorzaken. De massage ontspant en vermindert pijn. Deze heerlijke massage kan zittend, over de kleding, op een stoel gegeven worden.

“Als je de voeten van een mens in je handen hebt, heb je de totale mens in je handen”

SABAAYDI THAISE VOETREFLEX MASSAGE:

Een bijzondere massage! waarbij ik zowel met een stokje als met mijn handen, met warme olie een drukpunten- en onderbeenmassage ga geven. Deze combinatie geeft ontspanning en zorgt voor een betere doorstroming in het lichaam. Als afsluiting van de massage werk ik met grote kruidenstempels op de onderbenen. De Thaise voetreflex-massage is een stevige massage die reinigend werkt op het hele lichaam.

De voet bevat reflexzones die zich via energiebanen verbinden met alle organen en klieren in het lichaam.

Deze massage is goed voor de doorbloeding het activeert de lymfestroom en organen en stimuleert de zenuwbanen.

Blokkades kunnen opgeheven worden. Het bevordert en verbetert de bloedsomloop en werkt aan het zelf-genezend  vermogen van het lichaam.

Deze massage kan afzonderlijk of in combinatie met andere massages gegeven worden.

ZIJLIGGING- / ZWANGERSCHAPSMASSAGE:

De zijligging is een weldadige positie om in gemasseerd te worden en geeft een diepe vorm van ontspanning. Een ideale positie voor zwangere vrouwen of voor mensen die om welke reden dan ook niet op hun buik kunnen liggen.

Een zwangerschapsmassage kan een zeer belangrijke rol spelen bij directe verlichting van pijn en ongemakken tijdens de zwangerschap.

De technieken van deze massage zijn gebaseerd op de de Esalen-massage ( afkomstig uit Amerika ). Dit is een aangename ontspannende massagevorm die gekenmerkt wordt door grote verbindende strijkingen, veelal met de onderarmen, aangevuld met technieken afkomstig uit de Zweedse massage, pulsing en diepere weefselmassage. Bij een Esalen-massage ga ik langzaam en ritmisch te werk, zodat het lichaam van de klant, mijn handen kan volgen.

De aanstaande moeder voelt een diep gevoel van ontspanning en wordt zich weer bewust van de totaliteit, de eenheid, van haar lichaam.

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende lichamelijke klachten zijn; pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Even nergens aan denken, helemaal ontspannen en tot rust komen, zowel fysiek als mentaal.

De massage maakt de spieren soepeler waardoor o.a. de rugklachten verminderen. Ook zorgt het voor een diepere ademhaling waardoor de bloedcirculatie verbeterd, hierdoor verlaten afvalstoffen het lichaam sneller en zijn er meer voedingsstoffen en zuurstof beschikbaar voor moeder en baby.

Door naar het hart toe te masseren, werkt de massage vocht afdrijvend.

Een massage heeft een positief effect op het slaappatroon van de moeder en is een weldaad voor moeder én baby!

Deze stabiele lighouding, een extra kussen voor steun, geeft comfort en een ontspannen geborgen gevoel.

Een eventuele extra aanvulling is nog een heerlijke voetmassage.

Aan de hand van een persoonlijke anamnese komen we tot een massage op maat zodat u de ontspanning krijgt die u in deze mooie periode verdiend.

De eerste 3 maanden van de zwangerschap zijn het kwetsbaarst. Om te zorgen dat u deze maanden een zo rustig mogelijke zwangerschap heeft, raad ik aan geen massage te ontvangen. Ook niet als er complicaties zijn tijdens de zwangerschap.

Ook kan er gekozen worden voor een massage op een stoel.

Een zittende massage is meestal prettiger naarmate de zwangerschap vordert. U zit dan op een stoel en kan met het bovenlichaam rusten/leunen op de tafel.

Omdat er bij een zittende houding een verminderde toevoer is van bloed naar de benen, mag deze massagevorm niet langer dan 30 minuten duren.

Voor mijn visitekaartjes kunt u ook bij Verloskundigenpraktijk Cranendonck terecht.